Mennyi ideig tart egy építkezés?

2024. január 10.
89
Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy házat? Mennyi ideig tart egy építkezés?

Az építkezés valóban jelentős vállalkozás, és a folyamat komplexitása mellett sokak számára az időfaktor lehet az egyik legijesztőbb tényező. A hagyományos téglaházak esetében ugyanis igen hosszadalmas folyamatokkal kell számolni, amelyek nemcsak elbizonytalaníthatják, de elrettenthetik a saját otthonra vágyókat. Szerencsére a Zetrov Invest gyorsházakkal nem lesz többé kérdés, hogy mennyi ideig tart egy építkezés, ugyanis terveink hamarabb célba érhetnek, mint gondolnánk!

A hagyományos téglaházak építési folyamata. Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy házat?


Amennyiben egyetlen céget bízunk meg az építkezéssel, avagy generálkivitelező kezébe kerül a leendő házikónk, általánosságban véve 8-12 hónapot vesz igénybe a teljes procedúra. Ebben az esetben egy cég koordinálja és végzi az összes építési folyamatot, ami kényelmes megoldásnak ígérkezik, viszont költségesebb is. Ha viszont úgy döntünk, hogy saját magunk „lasszóznánk” össze a szakembereket, úgy egyáltalán nem ritka, ha 1-1,5 évet is várni kell, mire beköltözhetünk.

Az időt befolyásolhatják a következő lépések:

 • Meglévő építési telek: tanulmányterv, jóváhagyási terv, 5-12 hét
 • Végleges terv: engedélyeztetés stb. elkészítése, 2-4 hét
 • Kivitelezői ajánlatok: 1-4 hét
 • Alapozás: 1-2 hét
 • Falazás: 2-3 hét
 • Tetőszerkezet építése: ácsszerkezet, bádogos munka, 2-3 hét
 • Belső és külső munkálatok: vakolás, fűtés, szigetelés stb., 3-4 hét
 • Festés, burkolás: 2-3 hét
 • Gépészet és villanyszerelés: szaniterek, víz, villany bekötése, 2-3 hét

Sajnos az időjárási körülmények is hatással vannak az építkezés menetére. Példának okáért +5 °C alatti hőmérséklet és esős időjárás esetén ismételt várakozásra lehet számítani, azaz ősztől tavaszig nem is érdemes belefogni, vagy csak nagyon indokolt esetben, fagyveszély elleni védekezéssel.

Ha tetszik az ötlet és nincs kedve, ideje hónapokat várni egy téglaházra, keressen minket bizalommal!

+36 20 473 1346

Az alternatíva: Zetrov Invest gyorsházak, hiszen a Zetrov Mi vagyunk! Mennyi ideig tart egy építkezés?

A Zetrov Invest által kínált gyorsházak ígéretes megoldást nyújtanak azoknak, akik nem szeretnének hosszú hónapokat várni új otthonukra. Az előregyártott panelek, a minimális munkaerőigény és a gyors összeszerelés jelentősen lerövidíti az építkezést, leredukálva ezzel az idővel kapcsolatos aggodalmakat. Ez esetben a csúcstartó a modulház lesz, ezt követi a SIP ház, majd a könnyűszerkezetes ház.

A cégünk által kivitelezett házak már egészen más megközelítést alkalmaznak az építés során. Ezek a szerkezetek gyári körülmények között készülnek el, majd az elkészült panelokat az építkezés helyszínére szállítják összeszerelés céljából. A mobilházak például daruzható alvázakra épülnek, így a komplett szerkezetet úgy ahogy van, csak le kell tenni a kívánt helyszínre.

Mennyi ideig tart egy építkezés

A gyorsházak kivételes előnyei. Mennyi ideig tart egy építkezés?


 • Villámgyors építés: A megrendeléstől számítva 1-3 hónap alatt kulcsrakész állapotban veheti át!
 • Száraz technológia: Nincs száradási idő és az időjárás sem befolyásolja az építkezés menetét!
 • Kivételes minőség: Az ellenőrzött gyári körülmények alacsonyabb hibakockázatot és tökéletes végeredményt jelentenek!

Kényelem és gyorsaság, mint motiváció


Azok számára, akik gyorsan és problémamentesen szeretnék új otthonhoz jutni, a Zetrov Invest kulcsrakész szolgáltatása vonzó alternatívát kínál. Egyetlen szerződés keretében az építkezőnek csupán a terveit kell elmesélnie, a többit pedig a kivitelező intézi. Jól hangzik? A kulcsrakész opció magában foglal mindent a burkolattól a festésig, a víz- és villanybekötésektől a fürdőszobai szaniterekig. A megrendelő csak átveszi a kulcsokat, és az otthon azonnal lakhatóvá válik. 

Mennyi idő alatt lehet felépíteni egy házat?

Ami pedig a gyorsházak kinézetét és műszaki tartalmát illeti, gyakorlatilag bármilyen szigeteléssel, befejező anyaggal, lapos vagy magas tetővel, színben, méretben és elrendezésben megvalósítjuk elképzeléseit, a klasszikustól egészen a luxus kategóriáig! Emellett pedig cégünk előtérbe helyezi a fenntartható otthonok kivitelezését: a SIP panelek például már önmagukban véve is kiváló szigetelést nyújtanak, a mobil és modulházakból 4 évszakos kiviteleket kínálunk, de még a könnyűszerkezetes házakat is hőhídmentesre készítjük.

Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérés

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!