Modulház árak, moduláris ház építés

MODULHÁZ, MODULÁRIS HÁZ

A legtöbb ember a saját bőrén is megtapasztalhatta már, hogy milyen nehéz elérhető áron ingatlanhoz jutni a jelenlegi lakáspiacon. Nem meglepő hát, hogy sokan miért kacsingatnak a megfizethetőbb alternatívák felé – beleértve a könnyűszerkezetes, és mobil-vagy modulházakat. A Zetrov Invest által kínált modulházak nemcsak költséghatékonyak, de mivel minden megvan bennük, ami egy 21. századi épülettől elvárható, egy valódi otthon válhat belőlük!

Megfizethető megoldást keres? Örömmel hallgatjuk meg elképzeléseit!

+36 20 473 1346

Moduláris ház –igazi jolly joker az otthonteremtésben


Egy új téglaház megépítése igen költséges mulatság, egy kisebb lakásban nem férünk el, egy használt ingatlan meg nem feltétlenül olyan, amilyet elképzeltünk maguknak – ismerős gondolatok? Az otthonteremtés sajnos senkinek sem egyszerű, így sokan forgolódnak álmatlanul emiatt. Szerencsére azonban ma már léteznek jóval elérhetőbb építési megoldások is, amilyen például a modulház is. Na, de miről is van szó pontosan? A modulház napjainkban az egyik legígéretesebb építési technikák közé sorolható: egy sokoldalú szerkezetre ismerhetünk benne, hiszen kiváló megoldást kínál hétvégi nyaralóként, tárolóhelyként, irodaként, de teljes értékű családi házként is. 

Mi az a modulház?


A moduláris ház az előre gyártott házak olyan típusa, amelyet egy gyárban szakaszokra vagy modulokra osztva építenek, majd az építkezés helyszínére szállítják összeszerelés céljából. Amit az építmény szerkezetéről érdemes tudni, hogy habár kísértetiesen hasonlít a könnyűszerkezetes házakra, valójában egy egyenként max. 4,2 méter x 13 méter hosszú mobilházakból épül össze. A modulok önhordó alvázszerkezetre épülnek és jellemzően szabványos építőanyagok és technikák felhasználásával készülnek – ez esetben acél. Mivel számos előnyt kínálnak, gyakran használják őket a téglaépítésű vagy könnyűszerkezetes házak alternatívájaként. Rendkívül gyorsan, környezetbarát módon, és abszolút az egyedi igényeink alapján látnak napvilágot. A modulház árak pedig nagyságrendekkel olcsóbbak, mint a hagyományos házaké.

Hogy lesz a modulokból ház? Modern modulházak kivitelezése


Miután legyártottuk a modulokat és elhagyják a gyár kapuját, szállítójárművek juttatják el az építkezés helyszínére, ahol daru segítségével kerülnek a helyükre. Attól függően, hogy a megrendelő hány egységet kért, avagy mekkora épületet szeretne viszontlátni, ezeket a modulokat már csak egymáshoz kell rögzíteni. Ezután nem marad más dolgunk, mint az extra igényekre fókuszálni: elvégezzük a szükséges befejező munkálatokat, például az elektromos és vízvezeték-csatlakozásokat, a tetőfedést, hidegburkolást, netán festést. Ha úgy kívánja meg a megrendelő, akkor a modulházat olyannyira kulcsrakész állapotban adjuk át, hogy maximum már csak a bútorokat, egyéb kiegészítőket kell beszerzenie bele. Így lesz a készházból valóban kulcsrakész ház.

Mitől függnek a modulház árak?


A moduláris ház árak számos tényezőtől függnek, többek között a szerkezet méretétől, a kialakítástól, a felhasznált anyagoktól és az építkezés helyétől. Általánosságban azonban leszögezhető, hogy klasszisokkal elérhetőbb az áruk, mint a hagyományos téglaházaké. Ennek egyik oka, hogy nem az építkezés helyszínén, hanem magában a gyárban épülnek, ami hatékonyabb és következetesebb gyártást tesz lehetővé. Ez segíthet csökkenteni a munkaerővel, az anyagokkal és a hulladék-kezeléssel kapcsolatos költségeket. Ezenkívül a moduláris házak olcsóbb anyagok, például fa-vagy acéltermékek felhasználásával készülnek, ami költséghatékonyabb, mint a tégla- vagy kőépítés. A modulház árak szintén kedvezőbbek lehetnek már miatt is, hogy sokkal gyorsabban megépíthetők, mint a hagyományos házak, ami csökkenti az építés finanszírozásával, a munkaerővel és a helyszín előkészítésével kapcsolatos költségeket.

kulcsrakész prémium modulházak árak
A modulház vélemények nagyon is pozitívan csengenek

Mennyi idő alatt lehet beköltözni?


A moduláris szerkezet megépítésének időtartama többek között a tervezés összetettségétől, a ház méretétől, valamint az anyagok és a munkaerő rendelkezésre állásától függ. A moduláris házak építése azonban jóval gyorsabb, mint a hagyományos házaké. Mivel gyári környezetben készülnek, egyáltalán nem érzékenyek az időjárás okozta csúszásokra, már ami a helyszíni munkálatokat illeti. Jöhet tomboló szélvihar, télies fagy, netán kora tavaszi futózápor, az összeszerelési folyamat jellemzően napok alatt befejezhető. Általánosságban elmondható, hogy cégünknél a kulcsrakész prémium modulházak építésének teljes folyamata a tervezéstől a beköltözésig 1-3 hónapot vesz igénybe. Ez lényegesen ütemesebb tempó, ha azt nézzük, hogy egy átlagos téglaház esetében kb. 8-12 hónapra van szükség a teljes átadásig.

Kérjen ajánlatot!

A modulház nemcsak környezetbarát, de energiahatékony is


A moduláris vagy előregyártott házak környezetbarátabb megoldást jelentenek. A kiváló minőségű anyagok és rendszerek használatával a modulház túlon-túl megfelel az energiahatékonysági szabványoknak, és egy kényelmes, fenntartható életteret biztosít a lakástulajdonosok számára. Mivel a modulokat ellenőrzött környezetben gyártják, a hulladék kezelése is jóval hatékonyabb, és az építési folyamat során gyakorlatilag minimális környezeti kár keletkezik. Nem lesz habarcskeverés, betonozás, téglavágás stb. Ezenkívül a legtöbb moduláris otthon már a fenntarthatóság abszolút szem előtt tartásával kerül fel a tervezőasztalra. A Zetrov Invest által épített moduláris házak kiváló energetikai tulajdonságokkal és a legkorszerűbb műszaki tartalommal készülnek el. Mivel hőszigetelő képességük messze meghaladja az elvárásainkat, nyugodtan használhatjuk állandó otthonként is. Ehhez az átlagostól vastagabb külső szigetelést és minőségi fűtési megoldásokat kínálunk, kezdve a H-energiás hűtő-fűtő klímákon (Gree Comfort), a minőségi fűtőpaneleken (Atlantic, Nobo) és elektromos padlófűtéseken át, egészen a szabadon álló kályhákig, kandallókig és napelemekig. Ami pedig az egyéb felszereltséget illeti, bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani, hogy Önnek már tényleg csak a beköltözésre legyen gondja. 

A kulcsrakész prémium modulházak kinézete páratlan


A moduláris épületek úgy tervezhetők, hogy úgy nézzenek ki, mint bármely másik család ház az utcánkban. Ez pedig azt eredményezi, hogy a legtöbben egyszerűen nem tudják megkülönböztetni őket – jó hír, ugye? Tervezési lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok, így bármilyen koncepció megálmodható. Szerencsére a modulok sokféleképpen kombinálhatók, például H, U, L és T alakban is össze lehet szerelni, így stílusok rendkívül széles skálája érhető el ezzel a technológiával. A modern családi házak általában egyszerű, letisztult vonalvezetéssel és formákkal rendelkeznek, így minimalista megjelenést árasztanak magukból. Ez abszolút kivitelezhető a modulház esetében is. Nemcsak a műszaki felszereltséget illetően szabható testre, de a külcsínt tekintve is. Többféle tetővel, hatalmas és légies ablakokkal, panorámás terasszal, bármilyen színű homlokzattal stb. kérhető.

Komplett családi ház modulokból


Mint, ahogy már említettük, a modulházak mobilházakból épülnek össze. Egy mobilház mérete pedig max. 4,2 méter x 13 méter. És, hogy mennyi egységet (modult) építhetünk egymás mellé? Amennyit csak szeretnénk! Három-négy modul már például kitesz egy átlagos családi házat. Tegyük fel például, hogy egy egyedülálló személy szeretne ingatlanhoz jutni. Eleinte kérhet egy 1-2 modulból álló házat, később pedig gond nélkül hozzá lehet építeni plusz modulokat, hogy egy nagyobb, kényelmesebb egységet kapjunk. Egy ilyen ígéretes technológia pillanatok alatt képes megoldani főként a fiatalok első lakáshoz jutási gondját, ha azt nézzük, hogy a moduláris ház árak mennyivel kedvezőbben alakulnak. Összességében a moduláris házak gyors, kényelmes, megfizethető és testreszabható lehetőséget kínálnak azok számára, akik új otthont szeretnének építeni. Cégünknél pedig igény szerint teljes körű és ingyenes hitelügyintézéssel is szolgálunk.

modern moduláris ház árak
A kulcsrakész prémium modulházak kívül-belül stílusosak

Telefonos konzultáció:

+36 20 473 1346

Kényelmes nyaraló modulokból


Talán kevesen gondolnak erre, de a modulházak nagyszerű lehetőséget jelenthetnek hétvégi házként vagy nyaralóként való használatra is. Mivel a moduláris házakat a helyszínen kívül, gyári környezetben építjük, gyorsabban és hatékonyabban elkészülnek. Ez azt jelenti, hogy a hétvégi háza nemcsak hamarabb birtokba vehető, de jóval kedvezőbb áron is. Cégünknél az épület teljesen a megrendelő igényeihez igazítható, így olyan nyaralót álmodhat meg, amely megfelel az Ön életstílusának és költségvetésének. Például kiválaszthatja moduláris háza méretét és elrendezését, valamint a felhasznált anyagokat és felületeket, hogy kényelmes és funkcionális teret hozzon létre hétvégi kiruccanásaihoz. A nyaralók továbbá energiatakarékosak lesznek, ami különösen fontos lehet, ha hétvégi házát csak az év egy részében tervezi használni. Ezáltal ugyanis könnyedén csökkentheti az üres ház fűtésével és hűtésével járó energiaköltségeket.

Költséghatékony iroda modulokból


A modulház kiváló alternatívát kínál irodahelyiségként is. Rugalmas és testreszabható építési lehetőséget kínál, amelyet úgy lehet megtervezni, hogy megfeleljen a különböző felhasználási céloknak, beleértve a kereskedelmi és irodahelyiségeket is. Cégünknél például olyan nagyszerű irodahelyiséget hozhat létre, amely az Ön üzleti igényeihez igazodik és kényelmes munkaterületet jelent az alkalmazottai számára is. A kulcsrakész prémium modulházak irodaként való használatának másik előnye, hogy gyorsabban és hatékonyabban megépíthetők. Ez segíthet csökkenteni az építési költségeket és minimalizálni a vállalkozás beindításához és működéséhez szükséges időt. A kedvezőbb működtetési költségek pedig jól jönnek, tekintve, hogy cégek esetében az energiaköltségek egyébként is jelentős kiadást jelentenek.

Mérlegelendő szempontok a modulház építés előtt


Bár a modul szerkezetek számos előnnyel járnak, van néhány szempont, amelyet érdemes szem előtt kell tartani, ha valaki ilyen koncepcióban gondolkodik. Az egyik ilyen a helyszín, amelynek hozzáférhetőnek kell lennie a modulokat szállító teherautók számára. Fontos, hogy tapasztalt kivitelezővel dolgozzon együtt, aki fel tudja mérni a helyszínt, és biztosítani tudja, hogy az alkalmas legyen egy moduláris ház építésére. Annak is érdemes utánajárni, hogy lehet-e ilyen típusú szerkezetet építeni a telekre. Cégünknél igény szerint helyszíni bejárást is biztosítunk, melynek költsége a szerződött árból kerül visszavonásra. Továbbá nem árt, ha megbizonyosodunk róla, hogy az otthon megfelel az összes vonatkozó építési szabályzatnak és előírásnak. Végül pedig fontos figyelembe venni a moduláris otthon minőségét. Nem minden előregyártott ház egyforma, így csakis referenciával bíró kivitelezővel dolgozzon együtt, aki kiváló minőségű anyagokat és építési technikákat használ, akárcsak a Zetrov Invest.

A Zetrov Invest segítségével tényleg csak egy lépésre lesz az álomotthon


Ha olvasónk is elérhető áron, rövid beköltözési idővel keres olyan környezetbarát és energiahatékony ingatlant, ami mellett még az építkezés fáradtságos terhével sem kell megbirkózni, akkor a modulház lehet a legjobb választás! Vásárlás előtt azonban mindenképpen tegyük fel magunknak a kérdést, hogy hosszabb távra szeretnénk beköltözni, netán csak nyaralóként látnánk hasznát? Az előbbi megoldás esetében is készségesen állunk a rendelkezésére, hiszen nemcsak modernné és komfortossá tudjuk varázsolni, de 4 évszakos házzá is!

A Zetrov Invest által épített moduláris házak kiváló energetikai tulajdonságokkal és a legkorszerűbb műszaki tartalommal készülnek el. Mivel hőszigetelő képességük messze meghaladja az elvárásainkat, nyugodtan használhatjuk állandó otthonként is. Ehhez az átlagostól vastagabb külső szigetelést és minőségi fűtési megoldásokat kínálunk, kezdve a H-energiás hűtő-fűtő klímákon (Gree Comfort), a minőségi fűtőpaneleken (Atlantic, Nobo) és elektromos padlófűtéseken át, egészen a szabadon álló kályhákig, kandallókig és napelemekig. Ami pedig az egyéb felszereltséget illeti, bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani, hogy Önnek már tényleg csak a beköltözésre legyen gondja. Tetszik az ötlet? Bármilyen kérdés esetén (pl. modulház tervek) bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megfizethető otthon, kulcsrakész állapotban? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérés

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása