SIP HÁZ ÉPÍTÉS

Egy új ház építése során számtalan szempontot kell mérlegelni, melyek közül egyre előkelőbb helyet foglal el az energiahatékonyságra való törekvés. A Zetrov Invest által épített SIP házak abszolút eleget tesznek a legmagasabb energetikai követelményeknek , sőt bőven meghaladják azokat – akár passzívházként is funkcionálhatnak. Nemcsak egy megfizethető alternatívát kínálnak , de minden megvan bennük, amit egy mai modern háztól elvárhatunk!

Akár AA++ energetikai besorolás

Nettó 430 ezer Ft/m² négyzetméterártól

1-3 hónap alatt kulcsrakészen

Több generációra szóló élettartam

Teljes körű kivitelezés

SIP ház kivitelezés a Zetrov Invest által

Hőszigetelés: Az általunk kivitelezett házak a speciális SIP paneleknek köszönhetően akár AA++ energetikai besorolást is elérhetnek.

Felszereltség: A megrendelő elvárása szerint H-energiás hűtő-fűtő klíma (Gree Comfort), Atlantic vagy Nobo fűtőpanel, elektromos padlófűtés, kandalló, szabadon álló kályha és akár napelem is választható.

Tervezés: Megrendelőink választhatnak előre megálmodott típuterveinkből, de akár teljesen egyedi koncepciót is készíthetünk a számukra.

Kivitelezés: Mivel előre gyártott panelekből készül, így velünk 1-3 hónap alatt átveheti kulcsrakész otthonát.

Élettartam: Az általunk alkalmazott SIP panel szerkezetéből kifolyólag hosszú távon rendkívül tartós és a speciális szigetelőanyagnak köszönhetően jó tűzállósági értékkel rendelkezik.

+36 20 473 1346 AJÁNLATKÉRÉS

Referenciáink


Album: Pócsmegyer SIP családi ház (4db)

SIP panel ház – a fenntarthatóság legújabb dimenziója


Napjainkban az egyre növekvő energiaárak az életünk minden szegmenség áthatják, így aki teheti, igyekszik valahogy csökkenteni kiadásain. Például új nyílászárókat szereltet be, körbeszigeteli a házat, a tetőt vagy a födémet, fűtéskorszerűsítésbe kezd, netán elgondolkodik a napelemek beszerzésén. Habár ezek kétségkívül hozzájárulhatnak egy energiahatékonyabb otthon kialakításához, jó, ha tudjuk, hogy alapból léteznek már olyan építési technológiák, amik már pusztán a szerkezetüket tekintve is spórolnak nekünk. Ilyen úttörő megoldás a SIP ház építése is.

Mit jelent a SIP kifejezés?


A SIP panel házak nem véletlenül váltak az elmúlt évek sztárjává, hiszen ami azt illeti, már a szerkezetük sem mindennapi. Habár nagyjából az 50-es évek óta létezik a technológia, csak mostanában kezdte el újra reneszánszát élni – és milyen jól teszi. Vannak azonban, akik még mindig a sötétben tapogatóznak a fogalom hallatán, mások viszont már réges-rég élvezik az előnyeit. A SIP, más néven Strukturált Szigetelt Panel egy olyan építési innováció, ami messze meghaladja a fenntarthatóság fogalmát és szerencsére már hazánkban is egyre elterjedtebb. A SIP panelek magját egy formahabosított szigetelés adja meg, melyet két oldalról egy-egy OSB tábla fog közre. A SIP panelek gyárilag ellenőrzött körülmények között készülnek, és szinte bármilyen épülettervezéshez testre szabhatóak. Az eredmény pedig egy olyan épületrendszer, amely rendkívül erős, energia hatékony és költséghatékony.

Hogyan zajlik a SIP ház építés?


A SIP típusú házak építése lényegesen kevesebb energiát éget el, és olyan egyszerűen megvalósul, hogy azt az ember el sem hinné. A kiválasztott tervrajz alapján a paneleket előre méretre gyártják. Ezeket a kész elemeket aztán kamionokkal szállítják a helyszínre, ahol még akkor is el lehet kezdeni az összeszerelést, ha a hőmérséklet fagypont alá süllyed. A helyszínen pedig már csak össze kell illeszteni őket, és nincs szükség vázszerkezetre sem. Ez mind az építkezés anyagi költségeiben, mind a humán erőforrás költségeiben megmutatkozik: a SIP ház árak jóval megfizethetőbbek, mint a hagyományos technikákkal épült szerkezeteké. Nem beszélve arról, hogy egy környezettudatos, hulladékmentes SIP ház építés valósulhat meg.

Mennyi idő alatt valósul meg a SIP ház kivitelezés?


A SIP panel házak sokkal gyorsabban és könnyebben megépíthetők, mint a hagyományos tégla vagy akár könnyűszerkezetes házak. Mivel kész tervrajzok is a rendelkezésre állnak, kiküszöbölhető a hosszú tervezési fázis. Az ilyen típusú házak jelentős időmegtakarítást kínálnak abban az esetben is, ha valaki teljesen egyedi ötlettel rukkol elő. A SIP panelek a helyszínre érkezéskor már készterméknek minősülnek, azaz beépítésre készek lesznek = innentől kezdve már csak 1-2 nap kérdése, és felépül újdonsült otthona. A Zetrov Investnél mindennel együtt maximum 1-3 hónapot vesz igénybe! Csak egymásba illesztjük a SIP-paneleket, elvégezzük az utolsó simításokat és már költözhet is be!

Házépítés igazán innovatív módon? Máris megtalálta, amit keres!

+36 20 473 1346 AJÁNLATKÉRÉS

Elkészült referenciánk
Rekord gyors kivitelezés, megfizethető SIP ház árak

A SIP ház építése minimális munkaerőt igényel


Mivel a SIP-szerkezeteket előre legyártjuk, az „építkezés” nagy része a gyárban történik meg. Így az olyan fárasztó és költséges helyszíni részfeladatok, mint például a szigetelés beépítése nem lesz része megrendelőink munkaerőigényének. A SIP paneleket ajtónyílásokkal és előre kivágott ablakokkal együtt szállítjuk a munkaterületre, ami azt jelenti, hogy a helyszínen még csak ezeket sem kell kialakítani. A SIP szerkezet nem igényel meg kőművesmunkát a szerkezet belső szárnyának felépítéséhez, nincs szükség vázszerkezetre sem. Összességében elmondható, hogy a SIP ház építése jóval kevésbé munkaigényes, mint sok, ha nem az összes hagyományos építési módszer. Elég egy csupán 3-4 főből álló csapat ahhoz, hogy kompletten felépüljön az új otthona, emiatt pedig a SIP ház árak is kedvezőbben alakulnak!

A SIP panel házak a környezetet sem terhelik meg


A SIP-ek választásának egyik legjelentősebb érve, hogy lehetővé teszi a fenntartható építkezés megvalósulását = csökkenthető vele az ökológiai lábnyom. Azzal, hogy a zöld SIP-építés mellett dönt, nagy hatást gyakorolhat a környezetre. Ezt elsősorban annak köszönheti ez a technológia, hogy a paneleket előre, az Ön tervrajzának pontos méretei és specifikációi szerint gyártjuk, így drámaian csökkenthető az építési hulladék és a zajszennyezés. A SIP panel ház előállításához tehát kevesebb energia és nyersanyag szükséges, mint más szerkezeti módszereknél, és az összeszerelés során sem keletkezik építési törmelék stb.

SIP ház: verhetetlen az energiahatékonyságban


A SIP otthonok klasszisokkal energiahatékonyabbak, mint a hagyományos építőanyagokból kivitelezett házak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes esetekben akár 50%-os energiamegtakarítás is megvalósítható, ha a legkorszerűbb műszaki tartalommal ruházzuk fel az épületet = passzívház szintű értékek is elérhetőek! Az eredmény pedig egy rendkívül erős, energia- és költséghatékony épületrendszer, a SIP szerkezetű házak ugyanis páratlan szigetelést és hőhídmentességet biztosítanak . A panelek sokkal hatékonyabban képesek szabályozni a hőmérsékletet: nyáron hűvösen tartják a belső tereket, télen pedig segítik bent tartani a meleg levegőt. Ez pedig a rezsiköltségekben is nagyon hamar megmutatkozik! Nem szökik majd el a megtermelt hő és a fűtési berendezéseknek is kevesebbet kell dolgozniuk ahhoz, hogy otthonában mindig optimális legyen a hőmérséklet. Cégünknél egyedi igény alapján H-energiás hűtő-fűtő klíma (Gree Comfort), Atlantic vagy Nobo fűtőpanelek, elektromos padlófűtések, kandallók, szabadon álló kályhák, sőt még napelem is kérhető a SIP ház kivitelezés során. 

A kiváló szigetelés nem mellesleg segít a zajártalom minimálisra csökkentésében is, így sokkal csendesebb és nyugalmasabb mindennapokat élvezhetnek a tulajdonosoknak. Ezenkívül, ha SIP ház építés mellett dönt, jobb beltéri levegőminőséget is élvezhet, hiszen nem kell tartania a túlzott mértékű párásodástól, ami végső soron csökkenti a penész és az allergiát okozó poratkák megjelenésének kockázatát is.

Modern otthon
SIP modern családi ház belülről

Milyen élettartama van a SIP ház paneleknek?


A SIP panel ház generációkra szól. Bár a SIP ház árak kezdetben valamivel magasabban tűnhetnek, mint a könnyűszerkezetes építkezésé, hosszú távon sokkal jobb értéket nyújtanak. Amennyiben családi ház megépítéséről van szó, nem meglepő, ha hosszú távon gondolkodunk és az szeretnénk, hogy az épület tartós és strapabíró legyen. A SIP az egyik legerősebb építési termék, amelynek tartóssága hasonló az acél gerendákéhoz. A SIP panel két külső rétegének és a belső rétegnek a kombinációja hosszú élettartamú, erős terméket eredményez. A SIP panelek rendkívül tartósnak bizonyulnak még a zord időjárással szemben is = generációkon átívelő megoldást jelentenek ! Ezenkívül a SIP-ek megfelelő kivitelezés esetén jelentős tűzállósággal rendelkeznek.

SIP ház kivitelezés, ahogy a Zetrov Invest készíti


Mit szólna ahhoz, ha azt mondanánk, hogy van egy ház, ami 1-3 hónap alatt kulcsrakész lesz, energiahatékony, csendes, megfizethető, elegáns, és még hitelezhető is? Bizony, ez a SIP technológia! Évről-évre egyre több ember dönt úgy, hogy szakít a hagyományokkal és inkább fenntartható, megfizethető otthonokba költözik. Az általunk tervezett és kivitelezett SIP házaknak csak a képzelet szabhat határt, hiszen bármilyen egyedi igényt meg tudunk valósítani, egészen a luxus kategóriáig! Kötelezettségmentes tanácsadással és rengeteg ígéretes megoldással várjuk! 

A mi házaink különlegessége, hogy a paneleket nem hagyományos OSB hármas lemezek, hanem négyes lemezek alkotják, ami egyet jelent azzal, hogy az átlagosnál jóval erősebb statikai tulajdonságokkal rendelkeznek = generációkon átívelő megoldás! A házakat bármilyen műszaki tartalommal (pl. korszerű fűtésrendszer, plusz külső szigetelés stb.) el lehet látni, ezáltal valóban egy kiemelkedő energetikai besorolású (AA++) otthonba költözhetünk. A SIP paneleket később is könnyedén át lehet építeni, így családbővülés esetén is ígéretes választásnak bizonyulnak. És, hogy mit kell tudni a házak megjelenéséről? 

Masszív kivitelezés, modern megjelenés, megfizethető SIP ház árak


Ami a ház megjelenését illeti, a külső szemlélőben még csak a gyanú sem merül fel, hogy nem téglaházról van szó: modern, friss és fiatalos. Az innovatív technológiának hála a SIP házak páratlan sokoldalúságot kínálnak az építészek számára, ha az épület megjelenéséről és formavilágáról van szó.  Akár olyan szokatlan kialakítások (például ferde tetőpanelek) létrehozására is lehetőség nyílik, amelyeket egyébként nem lehetne kivitelezni a hagyományos építőanyagok, például beton, acél vagy fa felhasználásával. Ez a rugalmasság lehetővé teszi az építészek számára, hogy a hagyományos építőanyagok korlátai nélkül fejezzék ki tervezői kreativitásukat, ami jól jön, ha a megrendelő a megszokottól eltérő koncepcióban gondolkodik. Lehet bármilyen színű és stílusú, földszintes vagy emeletes, lapostetővel, netán magastetővel, a kívánsága számunkra parancs! A SIP ház belső felépitése teljesen személyre szabható. Ha példákat szeretne látni, nézze meg típusházainkat !

Mennyibe kerül egy SIP ház?


Egy SIP ház kivitelezése sokkal költséghatékonyabb megoldás, mint egy téglából épült házé. Cégünknél a SIP ház árak nettó 430 ezer Ft/m²-től indulnak, kulcsrakészen. Ha a pontos árajánlatunk érdekli, akkor töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat! 

Érdeklik a SIP ház árak? Beszéljük át a részleteket!

Ajánlatkérés

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása